Het verschijnen van Saskia's nieuwe boek 'De Voddenkoningin' was de aanleiding om haar website een flinke upgrade te geven. We namen daarbij twee belangrijke wensen als uitgangspunt: de website moet voortaan goed toegankelijk zijn vanaf een smartphone en het updaten van de website moet nog eenvoudiger worden door minder beeldmateriaal bij de artikelen te gebruiken. Het vinden en geschikt maken van beeldmateriaal voor je website is voor veel mensen een hobbel die het updaten van de website er niet plezieriger op maakt. Daarom hebben we gekozen voor een pagina lay-out waarin het beeld zo sterk is dat de content bij voorkeur alleen uit tekst hoeft te bestaan. En tekst, dat is nu juist Saskia's sterke punt.

De homepage van Saskia met haar 3 boekenDe homepage van Saskia met haar 3 boekenEen vervolgpagina, alleen tekst geen plaatjesEen vervolgpagina, alleen tekst geen plaatjes

 

Eén sterke foto

Een basis lay-out die zo sterk op één afbeelding rust vraagt om een sterke foto en dus klopte Saskia bij haar vaste portret fotograaf Krijn van Noordwijk aan. In nauwe samenwerking met hem ontwikkelden we het concept (alsof je bij Saskia aan tafel zit) en kwamen we tot het nieuwe ontwerp.

pijlwww.saskiagoldschmidt.nl

Wat er aan vooraf ging

Saskia had al een blog toen ze (november 2010) bij ons aanklopte, waarin ze prikkelende artikelen schreef. Maar met de uitgave van haar eerste boek 'Verplicht Gelukkig' voor ogen wilde zij meer. la rotonde du monde realiseerde voor haar een website waarin haar blog artikelen op overzichtelijke wijze zijn gecombineerd met informatie over haar nieuwe boek, haar werk als trainer/acteur en een agenda met haar lezingen en optredens door het hele land. We kozen voor het CMS WordPress.

sg homeDe oude homepage van Saskia

Profiel pagina Saskia GoldschmidtDe oude profiel pagina van SaskiaTwee jaar later verscheen haar nieuwe boek 'De Hormoonfabriek' en omdat haar werk in steeds meer talen vertaald wordt hebben we de website uitgebreid met een rubriek English.